اخبار تکنولوژی

نگاه نزديک/ بررسي شيائومي Mi6

نگاه نزديک/ بررسي شيائومي Mi6

شيائومي با عرضه‌ي مي ۶ همراه با قابليت‌هاي متعدد و قيمت رقابتي، بازار پرچمداران ۲۰۱۷ را بيش از پيش داغ کرده است.

شيائومي اکنون فاصله‌ي زيادي با استارتاپ جاه‌طلب و نوپاي سال ۲۰۱۰ دارد. اين شرکت چيني ديگر نه تنها به کپي محصولات مطرح جهاني نمي‌پردازد؛ بلکه محصولاتي با طراحي منحصر به فرد مانند مي‌ميکس را عرضه مي‌کند. بدل‌شدن به دومين توليدکننده‌ي بزرگ گوشي‌هاي هوشمند در چين و ثبت هدف درآمد ۱۴.۵ ميليارد دلاري براي سال ۲۰۱۷، گواهي بر صحت قدرت بالاي شيائومي هستند.
سال گذشته مي ۵ با بهره‌گيري از بدنه‌‌اي با کيفيت، پردازنده‌‌اي قدرتمند، صفحه نمايش بسيار خوب و قيمت بسيار رقابتي، خود را به عنوان پرچمداري توانا و البته مقرون‌به‌صرفه به همگان شناساند؛ البته اين گوشي به لحاظ فروش نيز به محصولي بسيار موفق بدل شد.

اين گوشي شايد اگر به دوربين توانمند‌تري مجهز شده بود، مي‌توانست خود را حتي به عنوان بهترين گزينه در ميان پرچمداران ۲۰۱۶ معرفي کند. اکنون شيائومي نسل جديد پرچمدار خود را با کسب تجربه‌‌ از گذشته، روانه‌ي بازار کرده است. شيائومي مي ۶ از همان فرمول موفق مي ۵ بهره مي‌برد و تقريبا در تمامي بخش‌ها بهبود يافته است. البته نبايد از افزايش قيمت اين گوشي نسبت به نسل پيشين آن چشم‌پوشي کرد. در ادامه نگاهي عميق به پرچمدار ۲۰۱۷ شيائومي خواهيم داشت.

گوشي شيائومي مي ۶ را مي‌توانيد با قيمت ۱٫۷۵۰٫۰۰۰ هزار تومان براي نسخه‌ي ۶۴ گيگابايت و ۲ ميليون تومان براي نسخه‌ي ۱۲۸ گيگابايت، خريداري کنيد.

mi6طراحي

شيائومي مي ۶ شباهت زيادي به نسل گذشته‌ي خود دارد. ترکيب شيشه و فلز در طراحي اين گوشي، از همان فرمول مي ۵ پيروي مي‌کند. قاب پشتي شيشه‌اي، فريم فلزي و البته خميدگي‌ها بسيار روان در لبه‌‌هاي کناري قاب پشتي، شباهت بسياري به مي ۵ و ساير گوشي‌هاي هوشمند مانند گلکسي اس ۷ دارد. فريم فلزي تيره باعث شده است تا ترکيب گوشي يکنواخت شده و به زيبايي آن افزوده شود. البته در نسخه‌ي آبي رنگ، مي ۶ به فريم طلايي مجهز شده است تا بيش از پيش به محصولي زيبا بدل شود.

کيفيت مواد به کار رفته در مي ۶، در سطح بالايي قرار دارد و مي‌توان آن را محصولي باکيفيت‌تر نسبت به مي ۵ دانست. دقت ساخت نيز در سطح بالايي قرار دارد و پس از در دست گرفتن آن، حس محصولي کاملا باکيفيت به شما القا خواهد شد. با اين حال استفاده‌ي گسترده از شيشه باعث شده است تا اثر انگشت به راحتي روي بدنه باقي بماند و به‌صورت مداوم نياز به تميز کردن آن باشد. همانند تمام گوشي‌‌هاي شيشه‌اي، سُر خوردن مي ۶ از دست، بسيار محتمل است؛ بنابراين حين کارکردن با اين گوشي، بايد دقت زيادي داشته باشيد.

در پنل جلوي گوشي طراحي ساده‌اي به چشم مي‌خورد. دکمه‌ي باريک هوم در کنار دوربين سلفي و اسپيکر جلو، تنها بخش‌هايي هستند که به چشم مي‌آيند. دکمه‌هاي Back‌ و Menu‌ نيز به صورت نقطه‌هاي روشن در کنار دکمه‌ي هوم طراحي شده‌اند تا به سادگي اين بخش کمک کند. اين بخش گوشي طراحي زيبا و ساده‌اي دارد؛ اما زماني که صفحه نمايش روشن مي‌شود، متوجه حاشيه‌‌ي زياد گوشي در بخش بالا و پايين آن مي‌شويد. اين حاشيه‌ي زياد باعث مي‌شود تا هنگام روشن بودن صفحه نمايش، از زيبايي گوشي کاسته شود.

نکته‌ي جالب ديگر در مي ۶ شيائومي، طراحي دقيقِ فريم دور گوشي است. فريم دور گوشي علاوه بر بهره‌گيري از فلز خوش ساخت، در لبه‌هاي خود انحنا و قوس بسيار خوبي دارد که با لبه‌هاي خميده‌ي قاب پشتي گوشي هماهنگي بيشتري دارد و البته حس بهتري را به کاربر به هنگام در دست گرفتن گوشي منتقل مي‌کند. در سمت راست اين فريم دکمه‌هاي تنظيم حجم صدا به همراه دکمه‌ي پاور قرار گرفته‌‌اند که فاصله‌ي زيادي از يکديگر ندارند. متاسفانه شيائومي روي سطح کليد پاور، بافت خاصي را ايجاد نکرده است تا شناسايي آن ساده باشد؛ بنابراين ممکن است گاهي به اشتباه، به‌جاي کليد پاور، کليدهاي تنظيم صدا را فشار دهيد.

در بالاي فريم گوشي برخلاف استاندارد اين روزهاي پرچمداران شاهد وجود حسگر مادون قرمز هستيم که مي‌تواند بسيار کاربردي باشد و از آن براي کنترل ساير دستگاه‌ها اعم از تلويزيون، سيستم‌هاي صوتي تصويري و سيستم‌هاي تهويه‌ي مطبوع استفاده شود. شيائومي همچنين در پرچم‌دار سال ۲۰۱۷ خود جک ۳.۵ ميلي‌متري هدفون را حذف کرده است تا به مرور شاهد حذف اين درگاه در آينده‌ي نزديک باشيم. درگاه يو‌اس‌بي نوع سي به عنوان تنها پورت اتصالي در شيائومي مي ۶ تعبيه شده است.

البته حذف جک ۳.۵ ميلي‌متري باعث شده است تا شيائومي بتواند تا حدودي پرچم‌دار خود را در برابر نفوذ مايعات مقاوم کند. طبق برخي بررسي‌ها پس از باز کردن گوشي، وجود مواد مقاوم در برابر نفوذ مايعات به داخل گوشي تاييد شده است. اما ظاهرا در نهايت شيائومي موفق به انجام اين امر نشده است و بررسي‌ها مقاومت مي ۶ در اين بخش را تاييد نمي‌کنند.

شيائومي مي ۶ به صورت کلي طراحي بسيار خوب و زيبايي دارد؛ اما نکته‌ي مهمي که در اين بخش وجود دارد، شباهت‌هاي زياد مي ۶ به مي ۵ است. اين موضوع باعث شده است تا نتوان به مي ۶ نمره‌ي قابل قبولي در بخش طراحي داد؛ به خصوص پس از عرضه‌ي محصولات به مراتب زيبا‌تري همانند مي ميکس و مي نوت ۲. دليل اين موضوع که چرا شيائومي در طراحي پرچم‌دار خود تغييرات گسترده‌اي اعمال نکرده است، مشخص نيست. قطعا استفاده از زبان طراحي مي‌ميکس يا مي‌نوت ۲ در مي ۶ مي‌توانست آن را به رقيب قدرتمند‌تري براي پرچم‌داراني مانند سامسونگ گلکسي اس ۸ و ال‌جي جي ۶ تبديل کند که از طراحي متفاوت و زيباتري بهره مي‌برند. با اين حال شيائومي مي ۶ در بخش طراحي زيبايي‌ درخوري دارد و به هيچ وجه نمي‌توان آن را محصولي زشت دانست.

حسگر اثر انگشت

شيائومي همچنان در روند طراحي خود ترجيح داده است تا حسگر اثر انگشت را با دکمه‌ي هوم گوشي يکپارچه کند. اين دکمه حالتي مشابه با مي ۵ اس دارد و طراحي بهبود يافته‌ي آن باعث شده است تا عملکرد بهتر و دقيق‌تري نسبت به مي ۵ داشته باشد. حسگر تعبيه شده در اين گوشي دقت بسيار بالا و سرعت خوبي دارد و تنها لمس آن کافي است تا بلافاصله نمايشگر روشن شده و قفل گوشي باز شود.

اسپيکر

مي ۶ نيز همانند نسل پيشين خود از اسپيکر تک کاناله بهره مي‌برد. اگرچه در نگاه اول به نظر مي‌رسد در لبه‌ي پايين مي ۶ دو اسپيکر تعبيه شده است؛ شرکت چيني تنها يک اسپيکر براي پرچم‌دار خود در نظر گرفته است و دريچه‌ي ديگر مربوط به ميکروفون مکالمات است.

از لحاظ کيفيت و حجم صدا نمي‌توان انتظار زيادي از اين اسپيکر داشت. صداي خروجي کيفيت متوسطي دارد و البته حجم صداي آن نيز قابل قبول است؛ اما همچنان فاصله‌ي بسيار زيادي با اسپيکرهاي دوگانه‌ مانند نمونه‌ي به کار رفته در اچ‌تي‌سي يو ۱۱ دارد.

صفحه نمايش

در نگاه اول شايد يکي از جذاب‌ترين بخش‌هاي مي ۶ صفحه نمايش آن باشد. شيائومي براي پرچم‌دار ۲۰۱۷ خود همانند نسل پيشين آن از صفحه نمايش ۵.۱۵ اينچي با رزولوشن فول اچ‌دي استفاده کرده است؛ اين رزولوشن براي پنلي با چنين ابعادي بسيار مناسب است؛ چرا که بالا رفتن رزولوشن باعث افزايش قابل توجه مصرف باتري مي‌شود. رزولوشن کمتر به معني کيفيت پايين نمايشگر مي ۶ نيست و وضوح و کيفيت پنل IPS مورد استفاده در آن در حد بسيار خوبي قرار دارد.

همان‌طور که از پنل IPS انتظار مي‌رود، رنگ‌ها در صفحه نمايش مي ۶ طبيعي است و کنتراست صفحه نمايش نيز همانند ساير محصولات شيائومي در سطح بالايي قرار دارد. اين موضوع در کنار روشنايي حداکثري بسيار خوب ۶۰۰ نيت باعث مي‌شود تا تماشاي محتوا روي صفحه نمايش حتي در زير نور مستقيم خورشيد نيز به راحتي و بدون مشکل صورت بگيرد. کيفيت رنگ‌ها نيز در حد بسيار مطلوبي قرار دارند و زاويه‌ي ديد مناسب نيز يکي از خصلت‌هاي پنل IPS است که در مي ۶ نيز وجود دارد.

به طور کلي بايد صفحه نمايش اين گوشي را يکي از نقاط قوت آن دانست؛ چرا که اين پنل با وجود قيمت کمتر گوشي، تفاوت محسوسي با پرچم‌داران کنوني بازار ندارد و به اعتقاد ما تمامي مولفه‌هاي نمايشگري عالي و کاربردي را به همراه دارد.

نرم افزار

مي ۶ به صورت پيش‌فرض از رابط کاربري اختصاصي شيائومي موسوم به MIUI 8.2 بر پايه‌ي اندرويد ۷.۱.۱ بهره مي‌برد. همانند گذشته شيائومي از انعطاف‌پذيري اندرويد استفاده و ظاهر آن را به طور کامل دگرگون کرده است. در گذشته انتقادات زيادي از تشابه اين رابط کاربري به سيستم عامل اپل مي‌شد؛ اما امکانات زياد و گسترده باعث شده است تا تجربه‌ي کار با اين رابط کاربري لذت‌بخش باشد.

شيائومي قابليت‌هاي زيادي به رابط کاربري انحصاري خود افزوده است تا نيازهاي کاربران را به خوبي مرتفع نمايد. Dual apps ،Dual Space و App Lock برخي از قابليت‌هاي افزوده‌ي رابط کاربري MIUI نسبت به اندرويد خالص است. Dual Space امکان ايجاد دو فضاي متفاوت در گوشي را مي‌دهد که کاربر با رمز يا اثر انگشت خاصي به هر يک از اين فضاها وارد مي‌شود. Dual Apps نيز امکان استفاده از يک اپليکيشن را با دو اکانت مختلف مي‌دهد. بدين صورت کاربران قادر خواهند بود دو نسخه‌ي منحصربه‌فرد از هر يک از اپليکيشن‌هاي شبکه‌ي اجتماعي را در گوشي خود اضافه کنند تا به طور همزمان از دو اکانت بهره ببرند.

از ديگر ويژگي‌هاي MIUI مي‌توان به فروشگاه تم، بخش مديريت گسترده‌ي داده‌هاي اينترنت، اسکنر ويروس و پروفايل مديريت مصرف باتري متنوع اشاره کرد. از طرفي شيائومي نيز به صورت منظم به‌روزرساني‌هاي متنوعي را براي گوشي‌هاي خود ارسال مي‌کند که غالبا براي از بين بردن باگ‌ها منتشر مي‌شوند.

توجه داشته باشيد که اين گوشي به صورت پيش‌فرض اپليکيشن‌هاي گوگل را ندارد و براي آنکه بتوانيد از سرويس‌هاي اندرويدي گوگل استفاده کنيد بايد رام گلوبال را روي گوشي خود فلش کنيد.

همان‌طور که پيش از اين نيز در محصولات شيائومي مشاهده کرده بوديم، رابط کاربري مي ۶ نيز اپ داور ندارد و حتي ظاهر بخش اپليکيشن‌هاي در حال اجرا نيز متفاوت است و به صورت کارت‌هايي در کنار هم قرار مي‌گيرند. نوار اعلانيه‌ها نيز مي‌تواند هم مشابه با نمونه‌ي به کار رفته در اندرويد خالص باشد به صورتي که اعلانيه‌ها و ميان‌بر‌ها در يک صفحه به نمايش درآيند؛ هم مي‌تواند به صورت دو مرحله‌اي تنظيم شود و ميان‌برهاي عملکردها در يک بخش و اعلانيه‌ها در بخش ديگر قرار گيرند.

بخش جستجوي جديدي نيز به MIUI اضافه شده که با مراجعه به صفحه‌ي چپ بخش هوم‌اسکرين، در دسترس قرار مي‌گيرد و توانايي جستجو بين تمام بخش‌هاي گوشي را دارد. شيائومي همچنين سرويس ابري مخصوص خود را دارد و ۵ گيگابايت فضا را در اختيار کاربر قرار مي‌دهد. اين سرويس تشابه زيادي با سرويس آي‌کلاود اپل دارد و حتي اپليکيشن پيام‌رساني مبتني بر کلاود و اينترنت نيز دارد که به‌وسيله‌ي آن همانند iMessage مي‌توان بين گوشي‌هاي شيائومي به تبادل پيام‌ پرداخت.

در حالت کلي رابط کاربري شيائومي تشابه زيادي با iOS اپل دارد که از ديد برخي زيبا و کاربردي است. همچنين ويژگي‌هاي متعدد در کنار امکانات متنوع براي سفارشي‌سازي همگي باعث مي‌شوند تا اين رابط کاربري با سليقه‌ي برخي متناسب و با برخي ديگر متناسب نباشد و نبايد از سنگيني اين رابط کاربري نيز به راحتي گذر کرد. البته امکان غيرفعال کردن انيميشن‌ها و افزايش سرعت گوشي نيز فراهم است.

دوربين

پرچمداران شيائومي عموما در بخش دوربين ياراي رقابت با بهترين‌هاي بازار را نداشتند؛ اما اين موضوع در مي ۶ تغيير محسوسي کرده است. يکي از بخش‌هاي مي ۶ که شاهد تغييرات گسترده در آن نسبت به پرچمدار ۲۰۱۶ شيائومي هستيم، دوربين آن است. اين شرکت چيني زمان زيادي را صرف رفع نقاط ضعف خود در اين بخش کرده است. مي ۶ اکنون از ماژول دوگانه دوربين بهره مي‌برد که عملکرد مشابهي با نمونه‌ي به کار رفته در آيفون ۷ پلاس دارد.

پيش‌تر شيائومي در مي ۵ اس پلاس از ماژول دوربين دوگانه بهره برده بود. اما نمونه‌ي مي ۶ دو تفاوت بزرگ دارد؛ ماژول اين گوشي از دو لنز وايد و تله‌فوتو بهره مي‌برد که امکان بزرگ‌نمايي دو برابري را ممکن مي‌کند؛ در حالي که ماژول دوگانه‌ي به کار رفته مي ۵ اس پلاس توانايي‌ عکاسي در دو حالت مونوکروم و رنگي را داشت. همچنين لرزش‌گير چهار محوره نيز براي حذف لرزش‌ها و ثبت تصاوير باکيفيت به کار گرفته شده است.

شيائومي مي ۶ از دو سنسور ۱۲ مگاپيکسلي بهره مي‌برد؛ نمونه‌ي اول که به لنز وايد با f/1.8 متصل شده است، مدل IMX386 ساخت سوني است که پيکسل‌هايي با ابعاد ۱.۲۵ ميکرون را به همراه دارد. سنسور دوم نيز رزولوشني برابر با ۱۲ مگاپيکسل دارد که با لنز ۵۲ ميلي‌متري با f/2.6 همراه شده و فاقد لرزشگير اپتيکال است. سنسور دوم از نوع ايزوسل ساخته‌ي سامسونگ است که پيکسل‌هاي آن با ابعاد ۱ ميکرون کوچکتر از نمونه‌ي ساخته‌ي سوني است.

تصاوير ثبت شده با دوربين اصلي اين گوشي کيفيت بسيار خوبي دارند و به جرات مي‌توان پيشرفت آن نسبت به مي ۵ را مشاهده کرد. جزئيات در محيط‌هاي پرنور در حد بسيار خوبي قرار دارند و رنگ‌ها نيز به خوبي ثبت مي‌شوند. شيائومي با ارتقاي توانايي‌هاي دوربين مي ۶، نقاط ضعف پرچم‌داران خود را در اين بخش تا حدود زيادي مرتفع کرده است. در صورتي که در محيط‌هايي با نور مناسب به عکاسي با مي ۶ بپردازيد، کيفيت مطلوب نتايج خروجي کاملا شما را راضي خواهد کرد. زوم دو برابري نيز آزادي عمل بيشتري به کاربران خواهد داد.

با اين حال اندازه‌ي کوچک‌تر سنسور مي ۶ نسبت به رقباي قدرتمند خود اعم از گوگل پيکسل و گلکسي اس ۸ باعث شده است در محيط‌هاي کم‌نور نويز بيشتري در تصاوير مشاهده شود. البته تفاوت در اين بخش اندک است و در عموم کاربري‌هاي عادي، متوجه آن نخواهيد شد. پرچم‌دار سال ۲۰۱۷ شيائومي در بخش فيلمبرداري نيز عملکرد بسيار خوبي از خود نشان ‌مي‌دهد؛ جزئيات و رنگ‌ها به خوبي ثبت مي‌شوند و گستره‌ي ديناميک تصاوير در حد بسيار خوبي قرار دارد.

شيائومي قابليت‌هاي متعددي را در بخش رابط کاربري دوربين مي ۶ در نظر گرفت است؛ اگرچه تنوع اين قابليت‌ها برابر با گلکسي اس ۸ و جي ۶ نيست، اما در برخي زمينه‌ها منحصر به فرد هستند. حالت عکاسي پرتره يکي از قابليت‌هاي بخش‌ دوربين مي ۶ است که با مات کردن پس‌زمينه جلوه‌ي مشابهي با عمق ميدان بالا در دوربين‌هاي حرفه‌اي ايجاد مي‌کند.

وظيفه‌ي ثبت تصاوير سلفي و برقراري تماس‌هاي تصويري در گوشي هوشمند مي ۶ بر عهده‌ي دوربيني با سنسور ۸ مگاپيکسلي گذاشته شده است. تصاوير ثبت‌شده توسط دوربين سلفي مي ۶، سطح بالايي از جزئيات و کنتراست را به نمايش مي‌گذارند؛ رنگ‌ها خوشايند به‌نظر مي‌رسند و سطح گستره‌ي دايناميکي تصاوير بالاتر از سطح متوسط هستند.

اگر توانايي دوربين يکي از اولويت‌هاي اصلي شما در خريد گوشي است، مي ۶ در اين بخش به خوبي توانايي جلب رضايت کاربران را دارد. البته بايد در نظر داشت که پرچمداران امسال دنياي موبايل توانايي‌هاي بسياري در بخش دوربين دارند. گکسي اس ۸، ال‌جي جي ۶، هواوي پي ۱۰ و اچ‌تي‌سي يو ۱۱ همگي از دوربين‌هاي بسيار خوبي بهره مي‌برند که با وجود ارتقاي محسوس توانايي‌هاي مي ۶ در اين بخش، هنوز نمي‌توان آن را بهترين گزينه‌ي موجود دانست. با اين حال دوربين مي ۶ برخلاف نسل گذشته‌ي خود عملکرد بسيار خوبي در تمامي شرايط دارد.

در گالري براي بررسي بهتر عملکرد دوربين مي ۶، مي‌توانيد نمونه‌ تصاوير ثبت شده با آن را مشاهده کنيد.

بازده و عملکرد

قلب تپنده‌ي شيائومي مي ۶، جديدترين تراشه‌ي بالارده‌ي کوالکام، موسوم به اسنپدراگون ۸۳۵ است. شيائومي براي حصول اطمينان از مناسب‌بودن تجربه‌ي مالتي‌تسکينگ مي ۶، اين گوشي را به ۶ گيگابايت رم مجهز کرده است. اين گوشي در دو نسخه‌ با حافظه‌ي ذخيره‌سازي ۶۴ و ۱۲۸ گيگابايت روانه‌ي بازار شده است؛ اما نسخه‌اي که در اختيار زوميت قرار دارد از حافظه‌ي داخلي ۶۴ گيگابايتي بهره مي‌برد.

اسنپدراگون ۸۳۵ قوي‌ترين پردازنده‌ي موبايل کوالکام است که بر پايه‌ي ليتوگرافي ۱۰ نانومتري ساخته شده و اين به معني ابعاد ۳۵ درصد کوچک‌تر و مصرف انرژي ۲۵ درصد کمتر در مقايسه با نسل قبلي پردازنده‌هاي کوالکام است. در اسنپدراگون ۸۳۵ پشتيباني بهتري از فناوري‌هاي واقعيت مجازي و واقعيت افزوده شده و بخش پردازش تصاوير براي دوربين نيز بهبود يافته است. بنچمارک‌ها نشان مي‌دهند که اسنپدراگون ۸۳۵ سريع‌ترين پردازنده حال حاضر دنياي موبايل است و بعيد است تا زمان عرضه‌ي آيفون بعدي و پردازنده‌ي نسل بعدي سري A اپل، تراشه‌ي سريع‌تر از پرچم‌دار کوالکام عرضه شود.

سيستم-روي-يک-چيپِ اسنپدراگون ۸۳۵، داراي مودم X16 LTE داخلي است که انتقال اطلاعات با سرعت يک گيگابيت در ثانيه را ميسر مي‌کند و ۱۰ برابر سريع‌تر از 4G LTE رايج در گوشي‌هاي موبايل است. اين تراشه همچنين داراي يک کنترلر واي-فاي MU-MIMO داخلي براي اتصال سريع‌تر به شبکه‌هاي بي‌سيم است.

هر چند گوشي مي ۶ از دوربين اصلي دوگانه‌ي ۱۲ مگاپيکسلي و دوربين سلفي ۸ مگاپيکسلي سود مي‌برد؛ اما تراشه‌ي اسنپدراگون ۸۳۵ آن از بخش ۱۴ بيتي خاصي با نام Spectra 180 IS بهره مي‌برد که از دوربين تا ۳۲ مگاپيکسلي و بدون تأخير در شاتر دوربين پشتيباني مي‌کند تا فوکوس سريع‌تر، بزرگ‌نمايي روان‌تر و همچنين بهبود تصاوير گرفته‌شده از طريق الگوريتم‌هاي مختلف ميسر شود. اين بخش از پردازنده به‌صورت اختصاصي براي کنترل و بهبود تصوير در نظر گرفته شده و نسبت به تمام نسل‌هاي قبلي پردازنده‌هاي کوالکام، بهبودهاي قابل ملاحظه‌اي داشته است.

بخش CPU از اين SOC (سيستم-روي-يک-چيپ) داراي ۸ هسته‌ي Kryo 280 است که بر پايه‌ي معماري ۶۴ بيتي طراحي شده است و با فرکانس حداکثري ۲.۴۵ گيگاهرتز کار مي‌کند. بخش GPU يا پردازنده گرافيکي اين SOC نيز Adreno 540 است که از کتابخانه‌هاي OpenGL ES 3.2 ،OpenCL 2.0 و Vulkan و دايرکت‌ايکس ۱۲ پشتيباني مي‌کند و قدرت پردازشي آن نسبت به نسل قبل ۲۵ درصد بهبود يافته است تا اجراي سريع‌تر و بهتر بازي‌هاي گرافيکي را در موبايل‌ها ميسر کند.

اسنپدراگون ۸۳۵ داراي کنترلر داخلي NFS و USB 3.1 است. کوالکام فناوري‌هاي امنيتي بسياري در اين SOC جاي داده است که يکي از آن‌ها پلتفرم امنيتي هِوِن است. اين پلتفرم بانکداري الکترونيک و پرداخت در بستر موبايل را ايمن‌ مي‌کند. علاوه بر اين، ارتباطات کاربر را به‌صورت رمزگذاري شده انجام مي‌دهد.

در گالري نتايج بنچمارک‌هاي مختلفي را که روي گوشي مي ۶ اجرا کرده‌ايم، با شما به اشتراک مي‌گذاريم.

همان‌طور که از نتايج بنچمارک‌ها برمي‌آيد، Xiaomi Mi 6 محصولي بسيار قدرتمند است. اين گوشي در بسياري از بنچمارک‌ها، نسبت به رقباي ديگر، عملکرد بهتري دارد. در طول مدت استفاده‌ي ما از پرچم‌دار جديد شيائومي، اين گوشي عملکرد سريع و بي‌نقصي از خود به‌نمايش مي‌گذاشت و جابه‌جايي در بخش‌هاي مختلف از محيط رابط کاربري آن بسيار سريع و روان صورت مي‌پذيرفت. به‌طور کلي مي‌توان شيائومي مي ۶ را يکي از سريع‌ترين پرچم‌داران سال ۲۰۱۷ ناميد.

باتري

شيائومي ظرفيت باتري مي ۶ را نسبت به نسل قبل اين گوشي ۱۰ درصد بهبود داده است؛ انرژي مورد نياز پرچم‌دار جديد چيني‌ها را يک باتري ۳۳۵۰ ميلي‌آمپر ساعتي تامين مي‌کند که به‌نظر مي‌رسد براي گوشي هوشمندي با نمايشگر ۵.۱۵ اينچي با رزولوشن فول‌ اچ‌دي، انتخاب بسيار مناسبي باشد. افزايش ظرفيت باتري نويد شارژدهي بهتر نسبت به مي ۵ را مي‌دهد. ضمن اينکه به‌لطف بهره‌گيري مي ۶ از نسخه‌ي سوم فناوري شارژ سريع کوالکام، موسوم به Quick Charge 3.0، باتري اين گوشي در مدت ۳۰ دقيقه، حدود ۵۵ درصد شارژ مي‌شود.

اما بازده و شارژدهي باتري مي ۶ در عمل چگونه است؟ براي پاسخ به اين سوال، طبق روال هميشگي بررسي‌هاي زوميت، ويديويي با رزولوشن HD را در شرايطي روي شيائومي مي ۶ پخش کرديم که روشنايي نمايشگر روي ۵۰ درصد قرار داشت و کليه‌ي ارتباطات بي‌سيم گوشي قطع شده بودند، فرايند پخش ويديو را تا رسيدن باتري از ۱۰۰ به صفر درصد ادامه داديم. در اين تست، باتري Mi 6 توانست قبل از اتمام کامل شارژ، ۱۴ ساعت و ۱۰ دقيقه دوام آورد که براي محصولي پرچم‌دار و قدرتمند، مدت‌زمان فوق‌العاده‌اي به‌حساب مي‌آيد.

عملکرد باتري Xiaomi Mi 6 در استفاده‌ي روزمره نيز بسيار خوب ارزيابي مي‌شود؛ به‌طوري که در استفاده‌‌هاي نيمه‌سنگين مي‌توانيد تا يک روز کامل و بدون نياز به فعال‌کردن باتري‌سيور، از مي ۶ استفاده کنيد؛ اما چنانچه استفاده‌ي شما از گوشي سنگين نباشد، مي‌توان تا دو روز نيز از اين گوشي استفاده کرد. در حالت کلي مي‌توان شيائومي مي ۶ را از لحاظ طول عمر باتري، يکي از بهترين پرچم‌داران سال ۲۰۱۷ ناميد.

جمع‌بندي

گوشي مي ۶ شيائومي در عين بهره‌مندي از سخت‌افزاري قدرتمند، قيمت مناسبي دارد که اين موضوع باعث مي‌شود هر خريداري گوشه چشمي به اين گوشي جذاب داشته باشد. پردازنده‌ي اسنپدراگون ۸۳۵، ۶ گيگابايت حافظه‌ي رم در کنار کيفيت ساخت بسيار خوب جزو بزرگ‌ترين نقاط قوت مي ۶ است. افزايش قيمت اين گوشي نسبت به نسل گذشته‌ي آن باعث شد تا برتري قيمتي چنداني نداشته باشد. با اين حال پرچم‌دار شيائومي همچنان‌ اقتصادي‌ترين گزينه‌ي موجود در بازار است.

شيائومي مي ۶ از هر لحاظ نسبت به نسل گذشته‌ي خود پيشرفت داشته است و شايد در صورت تغيير نيافتن برچسب قيمتي آن، شرايط را براي ساير پرچم‌داران ۲۰۱۷ بسيار سخت مي‌کرد.

نکات مثبت
طراحي زيبا
عملکرد سريع و روان
سخت‌افزار قدرتمند
روشنايي بالاي نمايشگر
کيفيت ساخت بسيار خوب

نکات منفي
بر جاي ماندن اثر انگشت روي بدنه
حاشيه‌ي نسبتا زياد قسمت بالا و پايين نمايشگر
حذف جک ۳.۵ ميلي‌متري صدا
اسپيکر ضعيف

منبع:زومیت

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *